Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dualitás-Polaritás

2008.11.14

2008-11-10

Mi a különbség a dualitás és polaritás között?

Hát pont ez....

Hogy a dualitás kettéoszt. A polaritásban meg nem létezik önmagában álló IGEN, vagy NEM.

Ellentétek léteznek, de a polaritás egy árnyalatni különbséggel közelebb hozza az Egységet.

 EmléXel még a hasonlatra, a gondolatra?

Aki negatív, az a felhőt látja. Aki pozitív az a Napot látja. A Bölcs az Eget látja.

No....ez a kép lebegjen előtted. Lásd csak a felhőt! Lásd csak a Napot!

Ha a kettő megvan, akkor most engedd el. Felhőt és Napot is.

És keresd meg az eget!

Ez a Dualitás és a Polaritás közötti szemléletkülönbség.

 

Ahogy mágnes pozitív oldala nem létezhet a negatív oldala nélkül, úgy a felhő és nap sem létezhet a mi dimenziónkban az Ég nélkül.

Ez felfelé. A sokadik dimenzió felé nehezen belátható...de ha lefelé a kisebb/tömörebb dimenziók felé gondoljuk végig, akkor csodásan belátható számunkra is.

Nincs mit tennem, képekkel dolgozom tovább...ezeket próbáld meg elképzelni, befogadni:

"Magyarázd el egy Pontnak, hogy mi az, hogy Gömb" - emlékszel? :)

Én egy pont vagyok, kétdimenzióval. (x,y tengely) EcCercsak....vhonnan a semmiből....(mondhatni fentről)...a fejemre ül egy másik pont. Hogy honnan jött, nem tudom elképzelni sem, mert az én dimenziómban nem létezik fej feletti réteg. Szóval csak ott termett. És én azt látom belőle, hogy ő is Pont. Pedig, ha látnám több dimenziósan, akkor rájönnék, hogy Gömb.

Na már most...én egy gömb vagyok...és a sokadik dimenzióból jött vmi. És nekem meg kell látnom a komlpexitását, Egységét. Hát ezért nehéz!

De ha belátod, hogy a pontnak is csak azért nehéz bármit belátnia, mert a gondolkodása, a létezése adott körülmények között a kereteit is adják.

Pedig ez így....innen nézve látszik legjobban ,hogy mennyivel több, mennyivel komplexebb Mindenség létezik még a két dimenzión kívül.

És ekkor lehet megérteni a dualitás korlátait is. Mert az anyagvilághoz kötjük, és azt mondjuk, hogy ez a Világunk. Minden így működik. Pedig nem! Mi működünk így! Én működöm így!

Rossznak és jónak titulállak. Befeléfordulónak és nyitottnak tartalak. Elhelyezlek a kis skatulyámban, hogy duális létképemet fenntarthassam. Pedig marhára nem biztos, hogy nekem erre van szükségem már.

Ha jártál nálam, akkor már láttad a névjegyem egyik részét....ez azért született, hogy lásd a korlátaidat te állítod fel. Íme...

Kép

(Kössssdd' össze mind a 9 pontot 4 egyenessel úgy, hogy nem emeled fel a tollad/ceruzád)

A dualitás azt mondja, hogy nem lehet. A polaritás azonban megengedi....mondom megengedi a megoldást.

 Keresd a poláris létezést. Az ellentéteket és párokat. Az ellentét nem olyan, aki kioltja a másikat. Pontosan ez az. Az ellentét a létezését adja annak a valaminek. Pont önmaga létezésével. Ha létezik egy pozitív pólus, akkor nem létezhet negatív pólus nélkül....ez az Ő egységük. A létezésük.

Megoldanád a rajzot a 9ponttal?

Ha megoldottad, akkor megértettél!

Ha nem, akkor is lehet....legfelejebb a megoldást nem tudod :)))

Látod nem pusztán NEM és IGEN létezik....az élet ettől Élet. Ha kapsz egy nemet, kapsz egy igent is. Mehetsz tovább....nem erre.....arra.

 

Odamész egy Nőhöz és elküld...

Nem-et mondott neked?

:))))))Neeeeeeem!

Legfeljebb nemet mondott az ajánlatodra. Legfelejebb! :))

2008-11-16 RB': Te mondd Szivem, te csak a cucc végét olvasod? Vagy csak az igen-nem ragadott meg? Akkor ez most tőled egy:IGEN? Vagy ez egy: Női NEM? Az: IGEN! Nem? :)

Genya: Volt ott előtte kilencven más sor. Miért pont ez végett fogott a szúrós tintád? Kitettél megint a nevedért, látod, látod ezért fosnak visszamenni a pasik Lepkuszhoz....mert közben Gegyavödör is....  Amúgy is, nem akarok veled példálozni... :)))

2008-11-17 RB': Te ruhában futsz? Áááá, az már elavult. Meg különben is, akkor nincs olyan ficzkó, aki elhinné, hogy valóban NEMet mondtál neki:)))

2008-11-19 RB': Jesszusom, csöndbe maradok....vagy NEM? Ez a Plankton jó gyereknek tűnik! Vele szoktál futni?:)

Jól idézel...de én arra vagyok kíváncsi, ami Rea...Az! IGEN!

2008-11-20 Rea: :))))) REA! Ez!

Genyusz: Ez? :) http://www.youtube.com/watch?v=1EBw_da7BZk

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fáziskésés

(Genyusz, 2009.06.04 00:51)

No...így közel hat és fél hónap után reagálva; igen Lükim, az. XD Fúúú de jól is esett most meghallgatni.

trötrötrö

(Genyusz, 2008.11.20 15:49)

Chris REA xD Road to the hell? xD xD Xd jájj no, hát ez jutott eszembe...:))))))))))))))))

REA

(REA, 2008.11.20 13:49)

REA

Csend?...:)

(RB', 2008.11.19 13:52)

"A jóság: a megértés előtt való megértés, a megértéstől függetlenített megbocsátás." Igaz? Vagy:Nem?:) Vagy:Igen?:)

elavult?,ami természetes...:)

(RB', 2008.11.19 13:32)

VALÓBAN?....:)"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt." (Platón):))

Konzsenitrálok:)

(RB', 2008.11.17 09:13)

:))) Hmmm:)) Jó nagy itt a zsivaly:) Az elejére konzsenitrálok... de nekem kapásból csak a futó és a túra cuccom jut eszembe polar' ügybe':)) de,konzsenitrálok még:))

naaaaaaaa!!!!

(genyavödörlepkusz, 2008.11.16 22:53)

Azt hogy érted h nem akarsz velem példálózni? De mé nem? Példálózz csak nyugodtan. Megengedem no. És azt meg honnan tudod, hogy hozzám félnek visszajönni? Itt a "vissza" szón van a hangsúly...nem az igén xD. Vagyis, hogy valaki elment...és nem jön vissza mer fél. Ha ismersz ilyet mondd neki hogy jöjjön csak...nincs mitől félni :) Nem harapok, csak ha kéri xD De azt is oly gyöngéden...xD

Ja...és a kérdésedre válaszolva: az előtte levő kilencvenegy sort nem értem. xD

ááááá xD

(Genya, 2008.11.16 22:06)

Ha egy nő nemet mondd az ajánlatodra...akkor magyarul elküld a pi..ába. Nem kellesz neki és kész. Legfeljebb nem dughatod meg. Legfeljebb xDxDxD Hát az meg kit érdekel, nem igaz? :)))))))Ez egy olyan félig üres/félig teli pohár dolog. Bár akárhogy csűröd csavarod...a lényeg a lényeg. A nő visszautasított- a pohár félig van és kész :)na.

Igen-Nem..,Fehér-Fekete

(RB', 2008.11.16 11:28)

"A földön kétmilliárd és néhányszáz millió ember él, így mondják. Tudjad tehát: kétmilliárd és néhányszáz millió esélye van annak, hogy szavadat, cselekedetedet félreértik. Ahány ember él a földön, annyi a félreértés esélye és lehetősége. Ez a nagyszerű és félelmetes az emberi életben, ez a végzetes minden emberi megnyilatkozásban és vállalkozásban. Azt mondod: "fehér" vagy "fekete". De a világon fehérek és feketék is élnek, igaz? S egy fehér szemében más a fekete, mint egy fekete szemében. S végtelenül másként tükröződik minden emberi lélekben a világ. Minden kiejtett, leírt szónak más és más a zengése kétmilliárd és néhányszáz millió ember lelkében. Ezt is tudnod kell, s nem szabad soha meglepődnöd a visszhang felett, mellyel az ember a másik ember szavára felel."