Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máshol sem zöldebb a fű

2008.09.29

2008-09-19

Ez ma kifakadt belőlem....

 

Elindulnál, mert eleged van a problémákból?

Elhagynád a párodat? Munkát változtatnál? Új házat vennél? Elhagynád az országot?

Indulj! Változtass!

Bármit megtehetsz....bár sokan mondják, hogy "nem tehetem meg...", de ez nem igaz.

Nem mered megtenni!!!

Tedd meg! Változz és változtass!

Csak akkor lehetsz önmagad, ha úgy változtatsz, ahogy neked megfelelőnek tűnik. Nem kell ehhez bazi pénz, nem kell ehhez Istennek lenned. Csak Tenned kell. Csak...

Tudom, hogy úgy tűnik, hogy ha elindulsz és elhagyod ezt-azt, akkor jobb lesz az életed.

Nem igaz!

Szarabb lesz! Konkrétan!

Ha elhagyod a szerelmedet, csak azért, mert úgy érzed nem szeret, akkor nem tudod megoldani éveken, esetleg egy életen keresztül. Ha munkát változtatsz csak azért, mert hülye a főnök, akkor szarabb lesz a helyzeted, mert nem tudod elmondani neki, hogy mi a te meglátásod. Ha elhagyod az országot, új élet reményében, akkor kitagadott leszel, hiányérzettel. Üresség lesz benned. Az új helyen, meg megtűrt leszel a periférián.

Ez a menekülés úttya'! Ha azért változtatsz, mert megoldást akarsz, és az a megoldásod, hogy változtatsz, az más. De tudd mi a különbség! Mert itt már bazi tévedéseim vannak nekem is....ezt már egy párszor, pár oldalról én is megjártam.

Régen egy barátnőm mondta, hogy fogjuk magunkat és menjünk külföldre. Éljünk ott. Napfény, meg nyugis élet. Ő majd ezt-azt dolgozik, én meg majd szörföt oktatok.

Gondolhatod, hogy a gondolat mennyire tetszett. Élvezném, az tuti. De a feladat más...

Mást szántam magamnak. Szörfözést is szántam magamnak, de nem pusztán azt.

Azt válaszoltam, hogy egyenlőre itt legyünk boldogok, ebben az országban, ezzel a két kézzel, és ezzel a két lábbal...vagy 4-4...na:) Hamarosan elváltunk. Én mást akartam, Ő mást akart. Örülök, hogy ezt akartam. Most is ezt akarom. Magamnak ezt akarom.

 

Te mit szeretnél önmagadnak?

Boldogságot????

A boldogság nem elérhető! A boldogság VAN. Az egy olyan állapot, amit nem elérni kell...hanem megélni kell. Most van, benned van.

Szóval mit szeretnél???

Pénzt?

A pénz hatalom. Szóval hatalmat akarsz? Mit kezdenél a hatalommal? Mit irányítanál...és főleg hova, miért? A pénz ebben a világban a legnagyobb felelősség is. Ezt akarod???

Tehát még mindig áll a kérdés....Mit szeretnél?

Szeretetet?

Te hogyan szeretsz? Mert ahogy te szeretsz, úgy tudnak "csak" téged is szeretni. Nem azért mert nem lehet másképp...azért, mert Te nem tudod észre venni a más megoldást, a másfajta szeretetet. Mert egyfélét tanultál...azt éled.

Szóval mit szeretnél???????

Nem tudod!(Nem tudod?)

 

Bárhova mész, bármit akarsz, bármit teszel....egyetlen dolog mindig változatlan a képletben.

TE!

Te mindenhol ott leszel és a berögzült képet látod. Azt látod, amit látni vélsz...amit látni akarsz.

Ezért nincs önbizalmad, ezért nincs reményed, ezért nincs Hazád, ezért nincs pénzed, ezért nincs Szerelmed....ezért nem Vagy!

Tudod máshol sem zöldebb a fű. Csak messziről kevesebbet látsz belőle...

Ha indulnod kell, indulj....de maradva többet megoldhacC'!

Ha változtatnod kell, változtass....de tudd, hogy a megoldásért és nem a menekülésért teszed!

Régen menekültem én is. Akartam pusztán pénzt, amiből majd mindent megveszek. Akartam hatalmat, amivel majd mindent elérek. Kerestem csak a szeretetet...és elindultam, hogy megleljem a boldogság forrását. Ráment pár évem. Most meg itthon ülök, és Anyám azt kérdezi tőlem, hogy de fiam, hát mit szeretnél másképp. :))))De én nem szeretnék másképp, én így szeretem. Minden jön magától. A probléma, a megoldás. Én változok, változtatok. Már nem megyek sehova. Ezért nem, másért igen. MÁSÉRT igen.

Tudod számomra mi a megoldás?

A PROBLÉMA maga.

Probléma pedig mindenhol létezik. Ha van pénzed, ha van hatalmad, ha van szerelmed, ha elmenekültél a Világ másik végére...mert TE ott vagy....azért. Ha a problémád a megoldásod maga, akkor viszont mindened van, mert Te vagy a megoldás a problémá(d)ra!

Szóval...Te...most...mit szeretnél??? :)

2008-09-29 Drága Füvészem! Tudtam, hogy van mééégződebb' fű! :) Én kis zöld emberkékkel foglalkozom. És akikkel én foglalkozom, azokat meg lehet ismerni, igen. Mert mind zöldebb....mert ők a sokadik földönkívüliek...igen....Gaggarin után...iggen:) De most komojan'...TE mit szeretnél??? Te, személy szerint!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mitszeretnkmitszeretnék

(Fűvész, 2008.09.29 13:52)

Na...jó pillanatomban vagyok; válaszolok. Elmenni csavarogni, ebédelni egy vendéglő teraszán szigorúan vörösbort inni, aztán sétálni Szentendrén a Dunaparton, aztán kávézni meg sütizni, aztán megint sétálni, és aztán este lévén, beülni valahova iszogatni finomságokat, hogy azután amikor hazamegyek azzal akivel egész nap ezt csináltam, szóval hogy letépjem róla a ruhát már az előszobában és imádjam egész éjjel, és reggel amikor felébredek ne jöjjek rá arra, hogy már megint álmodtam egy jót. xD Na ezt szeretném. Köszi hogy elmondhattam..xD Oly jól esett! xD

Mámegint jól szóltál

(Hátén., 2008.09.29 13:14)

Jól szóltál rossz volt hallgatni. Pardon, olvasni. Jut eszembe...én már marha bölcs kellene legyek, mert a fent emített menekülési példákból...nekem mind meg volt.
Na, ehhez képest én még mindig itt vagyok XD
Ja. Ellenben azért csak van valami.
Az én fűvem azért zöldebb mint a szomszédé, mer'én vagyok a kertészmérnök vagy miféle, és nem ő. Háháhá... És tudom hogy mi kell a fűnek. jó minőségű fűmag,tápanyagutánpótlás, heti két nyírás, öntözés. Vagyis foglalkozni kell vele.
Ergo ebből le lehet szűrni, hogyha az emberrel foglalkoznak...(kizöldül?)
Na érted...egy ruppó nélkül is idenekemavilágot és juhééjjj heppi vagyok mer szép az élet és szeretlek imádlak. Hát..kb. ennyi kell. Csak. ;) :)))))