Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lépj hátra egyet!

2008.10.27

2008-10-21

 Minden probléma létezik önmagában...mondhatni bennünk, önmagában. Van egy létezése, melyet nem kell vizsgálnunk, mert pusztán létezésről van szó. Illetve van egy személyes oldal....az, amikor ÉN hívom elő a problémát, a feladatot, a betegséget. Azért, hogy megoldhassam. Vagyis a létrehozásában aktív létrehozó vagyok.

DE NEM ÉN HOZOM PUSZTÁN LÉTRE!

Aktív részes vagyok, és engedem létrejönni, de aktív részese lehetek akkor is, amikor engedem továbbállni. Vagyis engedem elmúlni...

És itt jön a lényeg! A hozzáállás. Az, hogy magaménak érzem, tartom a dolgot....vagy azt mondom, hogy oké-oké....de mi van, ha mégsem az enyém ez a dolog, ha mégsem nekem kell vele együttélnem? A probléma létezik. A probléma adja magát. De nem feltétlenül kell megamhoz szorítani, és egyesülni vele.

Ilyen a betegség is. Létrehozom, mert meglátom. Mert elkezdek figyleni rá. Már ott volt, de én erre kezdek koncentrálni. Te az inhülyegyulladásra, én meg a bokaficakra. Ennyi! És megtörténik. És létrejön. És megtapasztalom, és elszenvedem...és Tapsztalok...és szenvedek. Aztán rájövök, hogy miképp kell  ezt az egészet másképp. És akkor jön a megoldás is. A megoldásom....

Eddig benne voltam...és éltem benne. (Tudod, kocka. Ettől eddig terjedek, nem tovább) És most rájövök, hogy ez nekem nem kell...és ránézek....

...és lőn CSODA! :)

Mert amikor ránézek, akkor nem tudok ránézni közelről....akkor messziről kell ránéznem. Akkor távolságot kell adnom magmanak, mert mérleg vagyok...és szeretem látni a kockám minden oldalát...és akkor eltávolodok.

És akkor valahogy, ahogy jött....megy is. Mintha sohsem' lett volna játszótársam...úgy. Huss!

 A mai nyugati orvoslás sokat fizetett azért, mert az embernél kihagyta a szubjektumot az egyént. Létrehozva ezzel egy hiányt a megoldás keresésekor. Ugyanis mindenki azt látja, amit Ő NÉZ! Ezt pedig elfelejti a mai nyugati orvos. Csak májat lát, csak cisztát lát. Azt, hogy mit látok ÉN, mint bokaficak...azt nem vizsgálja. Pedig lehet már ez sokat segítene az én megoldásomon. Ha végre észrevenné...hogy nekem olyan sok a bejövő infó, hogy nem tudok a lábamelé nézni...nem tudom észrevenni az előttem álló akadályt. És ezt most értheted képletesen, és valósan is. És átzúgom a saját bokaficakomon....és kész.

Igaz a keleti gyógyászat meg sok olyan dolgot nem tud megoldani, ami a test azonnali "javításával" kapcsolatos. Vágni, metszeni, összekapcsolni.

Szóval a kettő ötvözete hoz egy olyan sajátságos megoldást, amit Te is és Én is alkalmazhatunk, ahhoz, hogy  hosszútávon képesek legyünk egészségesen életben maradni.

Mozgás - Étkezés- Gondolkodás = M.É.G.

M.É.G. Élek!

Ez adja az egészség relatív fogalmát! Ennek egyensúlya.

De mi van a szubjektív tényezővel?

VELEM  mi a fene van???

Mert én vagyok az, a kiben létrejönnek a dolgok. És én vagyok az, akiben el is múlnak. Vagyis az, hogy én miképp látom a Világomat(!!!), az mérhetetlen befolyásol....mindent...bennem.

"Nem vagyok tökéletes. A hajam nem áll mindig jól és gyakran
elbukom. Ügyetlen vagyok, és néha összetörik a szívem. Van, hogy veszekszem a
barátaimmal és vannak napok, amikor semmi se sikerül. De ha jobban belegondolok
és egyet hátra lépek, akkor úgy érzem, hogy ez a különleges élet a valóság, és
lehet, de csak lehet, hogy szeretek tökéletlen lenni!"

 A betegségek személyes oldala....erről szólT a folyomány.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.