Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kemény Dénes kontra OrbánGyurcsány

2008.09.17

2008-09-14

Ha nézem ma mai magyar helyzetet, akkor két dolog jut az eszembe....

...egyik, hogy milyen szuper, hogy egy sportoló milyen sikeres tud lenni évek hosszú során át.

...másik, hogy milyen csodás lecsúszásnak vagyunk tanúi össznépi szinten.

Egyik oldalról siker, másik oldalról kudarc.

Cseppet sem kívánok politikával foglalkozni! Vezetőkkel foglalkozni annál inkább. Akár azt is mondhatom, hogy a mai politikai "elit" nem képes és hajlandó egy vezetőhöz mérten vezetővé válni. Itt nincs szó nevekről...Gyurcsányról, vagy Orbánról. Ez itt nem takar nevet. Ez it kettőjük felelőssége is. Együtt is, külön-külön is. De nekem, nekünk is felelősségünk van.

Hol kezdődik ez a felelősség? Ott, hogy add át a helyed a buszon a kismamának, az idősebbnek. És ott folytatódik, hogy figyelsz a másikra. ...és ott a vége, hogy olyan vezetőnek nevezett valakiket, akik nem képesek túllépni önmaguk árnyékán, távozásra bírsz. Itt!

Egy adott nemzet vezetője olyan, mint maga a nemzet. És viszont is. Ok nélkül nem kapjuk ezt a hülye helyzetet. (Azért kapjuk, mert meg kell tudnunk oldani, azért....és EGYÜTT....azért!)

Miért sikeres egy vizilabda válogatott?

Mert HAJ-LAN-DÓ-AK tenni, változtatni. Mindennap, minden pillanatban. ÖMAGUKON! Nem a kapust okolják, nem azt nézik, hogy ki úszott többet, kevesebbet egy nap...hanem magukra figyelnek. Azt nézik, hogy ÉN hogyan tehetem jobbá a csapatot.

Te is egy ilyen csapatban úszol. Velem. Mással. És azzal az utálatos ficzkóval is, aki állandóan elédvág az úton....azzal is. Vagy felfogod, és változtatsz a saját dolgaidon, vagy elbuksz. Te is és én is. Együtt fogunk megfulladni. Elveszni a habok között. Szerencsétlennek titulált nemzet leszünk. Együtt.

Leszarom, hogy mi a véleményed, ha nem mered vállalni ebben a felelősségedet. De ha felvállalod, akkor igen is mindent megteszek, hogy együtt fejlődj, emelkedj, gyarapodj velem.

Az tévhit, hogy mi magyarok visszahúzzuk egymást. Ez kurvára nem igaz! Ez hazugság. Egy marketing kampány része vagy! Eszed a neked szánt sütit Apukám! Konkrétan szívsz! De neked jól esik, mert kifogást is ad. Csak azt nem veszed észre, hogy közben mások céljai megvalósulnk. Ők eljutnak oda, ahova szeretnének, Te meg drága Barátom nem.

Ez nem pénz, ez nem okosság, ez ÖSSZEFOGÁS kérdése!

Merned kell összefogni!

Neeeeeem....nem velem. Mindenkivel. Magyarral, némettel, olasszal, románnal. Mindenkivel. Miért? Mert fejlődni akarsz, akkor előbb tanulni kell. Másoktól. Arról, hogy ők hogyan csinálják. Arról, hogy ők mitől jobbak. Nem átvenni kell a sablont! Nem, mert Te magyar vagy. Te más vagy! Te másként működsz, és másként gondolkodsz. Kreatív vagy és sokoldalú. Mérhetetlen kreatív vagy. Csak kis hülye is vagy ,mert inkább elhiszed mások véleményét, mint saját magad megtapasztalásait. Tudd: NEM TÖBB VAGY, MÁS VAGY! Ha ezt az egészet most megint arra használod fel, hogy miképp különülj el másoktól, hogy miképp nézd le őket, akkor most hagyd abba az olvasást...nem értettél meg!

Hogyan tudsz TE, mint "kisember" a közösség része lenni? Hogyan tudod úgy alakítani a helyzetet, hogy neked is, de veled együtt másoknak is jó legyen?

Tudod észre kell venned, hogy itt egyedül, hosszútávon mindenki elbukik. Nemzettől, vizilabdától, színtől, formától függetlenül....MINDENI!

Vagy felvállalod, hogy legyen valaki a vezetőd, aki ehhez ért, vagy nem. Te dolgod, vagy tartozol egy siker orientált, önmaga által motivált csapathoz, vagy nem. Te döntesz. De ha döntöttél, akkor tedd meg a saját dolgodat. Na sírj, ne vacakolj! Tegyél! Most! MErt az idő csak akkor dolgozik neked, ha teszel! Ha nem, akkor másnak dolgozik.

Elmondom, hogy én mit látok a vizilabdásoknál:

Lemennek kora reggel a medencéhez. Bemelegítenek, edzenek és levezetnek.. Hogy hányszor egy nap, és mettől meddig...azt bevallom nem tudom. Egy dolgot tudok. Én két napig bírtam vizilabda edzésre járni. Egyszerűen nem bírtam tovább a terhelést. Szóval nem keveset kérek tőled. Ha úszni tudsz, akkor ússz. Ha gyógyítani, akkor gyógyíts! Nem keveset, de tudom, hogy mit kérek! Hitet-kitartást és elszántságot!

Nyújtanak izmokat úgy, hogy talán mindennap fáj. Lehet egyre kevésbé, de fáj. Tudom!

Taktikát dolgoznak ki. Mindennap kicsit jobbat, mindennap kicsit újabbat. Napról napra. Percről percre.

Fejben is felkészülnek és egységben is felkészülnek.

Egyénileg is dolgoznak és csapatban is gondolkodnak....egyszerre.

Tudják, hogy hol a helyük. És tisztában vannak azzal ,hogy ki miért áll azon a pozíción, amin'.

Nem kérdőjelezik meg az edző képességeit. Felnéznek rá, köveztik. Mert tudják, érzik, hogy Ő képes a vezetésre. És ez által meg is tapasztalják, hogy nem csak képes a vezetésre, az is Vezető. Igazi vezető. Egyrészt, mert a csapat mögötte áll, és ő azt teheti, amihez ért. Másrészt azért, mert Ő a csapatért lett vezető. Nélküle SEMMI! Alázat és munka....ez van benne, mint vezetőben. Mindennapi alázat, és mindennapi munka. Ő is a csapat része. Ez által lett az.

Csak van ,aki felnagyítja az Ő tudását, és aztán arra használja, hogy lehúzza az egész elért eredményt. Hogy miért? Csak azért, mert neki ez az érdeke. Semmi másért! Te meg elhiszed neki.

A lényeg esetünkben, hogy Ők egy igazi CSAPAT! Együtt gondolkoznak ,összekovácsolódtak. Mert Ők akarták! Mert együtt akarták...és mert még most is akarják! Azért!

Ez a pár férfi képes volt, és szerencsére ma is képes irányt, példát mutatni sok fiatalnak....de sok öregnek is. Mert az irányt és a példát kell nézni. Kortól és formától függetlenül!

...és hidd el van még ilyen csapatunk! És tudd bazi közel vannak hozzád is ,csak össze kellene fogni őket. Fel kellene vállalni, hogy lépni, előrejutni és gyarapodni tudjunk. Ma nincs időnk, mert az idő nem nekünk dolgozik. Holnap már igen is lesz időnk, mert akkor már más lesz a helyzet.

Hát ezt látom én....

...de mi a te meglátásod?

Ahogy Szilva mondja: Ez vagyok Én, de mi a Te mentséged?

 

2008-09-16 Ma rendkívüli szócsata alakult ki a kis mailboxomban. És szerinted ki volt a kiváltó ok? OrbánGyurcsány'. Asszem' mától csak együtt használom ezt a fogalmat is. OrbánGyurcsány....így nevezem ŐKET.

Képzeld védeni kezdték az egyiket a másik ellenében. Olyan ez, mintha te el tudnád képzelni Stan&Pan figuráját egyedül. Ők együtt léteznek. Ők igen. OrbánGyurcsány nem. Ők együtt is alig. Ha végre észre vennéd, hogy a felhajtás csak azért van, hogy húzzák tovább az idődet, akkor megváltozna a helyzet. Bár kezdik észrevenni az emberek, de még sokan vannak akik belevihetőek egy vitába.

A vita itt sem old meg semmit.

Ezért jó az üzleti élet. Itt vagy sikeres vagy, vagy nem. Nincs mese. Itt mérce van. Igaz elsősorban a pénz...de tudd itt is vannak fair játékosok. Olyanok, akik inkább veszni hagynak bizonyos összegeket, de adott határon nem lépnek túl. Ők hosszútávon játszanak, és nyerésre állank még akkor is, ha veszítenek egyszer-egyszer. Azok ,akik nem ezt a játszmát játszák, azok hamar felismerhetőek. És ha észreveszed, hogy kicsi, de biztos nyereséggel messzire jutsz, ha folyamatosan dolgozol érte, és kitartó is vagy, akkor te is lehetsz NYERTES JÁTÉKOS. Hosszútávon...

...de itt visszaértünk a vizilabdásokhoz. Mert ők nem ma kezdtek el úszni tanulni. Ők nem ma sajátították el az alázat fogalmát. Ők nem ma lettek egy csapat. Ez már rég kezdődött, és ma is tart...szerencsére! Én csak köszönni tudom nekik a példát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.