Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családról

2008.04.17
A Család egy igazi egység.
Ahhoz, hogy mai társadalom létezni tudjon, tovább, úgy, ahogy eddig, ahhoz a család egységét kell megszűntetnie. Ehhez a társadalom és a pénz ad segédeszközöket és terepet a megvalósuláshoz.
De vigyázz!
Ez egészen hozzád vezet!
A mi bőrünkre megy ez a „játék”!
 
A Család egy bástya. Egy végvár.
Itt biztonságban és támogatásban van részem. Bármikor hisztizhetek, sírhatok, kinyílhatok, magam lehetek. Olyan lehetek, aki valóban vagyok. Mindenkitől megóv, és mellettem áll, akkor is, ha már TE sem hiszel bennem.
 
A Családhoz szükség van egy Apára.
Egy Anyára, és szükség van Gyerekre, Gyerekekre.
De itt nincs vége! Szükség van még gyökerekre, és szükség van egy látomásra. Szükség van a múltra és a jövő képére is. Ezt teszi egységes képpé, ezt formálja Eggyé a Család.
 
Ha Családot szeretnék, akkor nem csak egy kapcsolatot kapok egy másik embertől. Egy egész életfeladatot választok magamnak. Embereket teszek Családommá. Egy új dolgot hozok létre. Szeretetet és megértést. Támogatást és együttérzést. De kaphatok természetesen ellenérzést és negatív dolgokat is csőstül. Minden jönni fog! Minden értem lesz. Azért, hogy a Családom a képemre, a vágyaimra, az erőmre és a Valóságomra formáljam.
 
Amikor magam vagyok, egyedül, és nincs mellettem Társ, akkor kell felkészülnöm arra, hogy képes legyek egy közös vállalkozásra, egy kapcsolatra. Ekkor fontos megértenem magam és azt, hogy a későbbiekben kevesebb időm lesz saját magamra, de akkor is lesz alkalmam önmagammal lennem. Ekkor tisztázhatom magamban, hogy ki vagyok most, és mit szeretnék az elkövetkezendőkben. Ez nem a jövőben „levést” jelenti, ez egy egyszerű gondolatsort feltételez. Csak annyit jelent, hogy legyek önmagam és maradjak is az, bármi következik az életemben. Ehhez azonban legalább végig kell gondolnom az életem menetét. Egyszer.
 
Amikor kapcsolatban vagyok, akkor létre kell hoznom egy ötvözetet, egy alapot, egy élményt.
Szeretnem és utálnom kell. Igen, kell. Meg kell engednem magamnak, hogy valóban önmagam legyek, most már valaki mással is. Meg kell tapasztalnom mindazt, ami én vagyok egy kapcsolaton belül. Ma ez nem megy sokunknak. Sokszor nekem sem. A kapcsolat nehéz vállalkozás. Tudnom kell ,hogy mit szeretnék, hogy ki vagyok, és azt is tudnom kell, hogy a másik bármit mond, tesz, azt ÉRTEM TESZI. Még ha rossz is az, amit tesz…értem teszi.
Amikor létrehoztam a Kapcsolatot, megtapasztalhatom, hogy mennyire vagyok kész és felkészült egy valódi kapcsolódásra. Amolyan összeolvadásra gondolok, amikor mindent bele adok, magamból, belőled. Mindent. Megengedem magamnak, hogy hibázzak, hogy szeressek, hogy ne szeressek, mindent. DE! De a legfontosabb, hogy egyenes és kitartó, tudatos legyek. Alapokat muszáj találni, mert anélkül elvész a lényeg, a megtapasztalás közös élménye.
 
Amikor létrehoztam a kapcsolatomat és éltem, tapasztaltam és valóban engedtem magam önmagammá válni ebben a helyzetben, akkor elkövetkezhet a Család is bennem. Ekkor valami több lehetek. Ekkor megengedhetem, hogy háttérbe helyezzem az elsődleges igényeimet. Az persze fontos, hogy ezt önmagamtól tegyem meg, hogy ez legyen a vágyam. Létre hozhatok egy Családot, egy hármas kapcsolatot. Ahol a nő és a férfi szinte eltűnik. Mondom szinte. Nem szabad, hogy valóban eltűnjön, de elmosódnak a határok, mert nem én és nem te leszel a főhangsúly. A Gyerek lesz az. Pedig őt csak kölcsön kapjuk! Ne feledd! Te mellettem maradhatsz, mint társ, mint barát, mint ellenség, még így is. A Gyerek viszont megy. Nem marad, ez a feladata, ezért jött, hogy mehessen. Amikor Családot hozok létre, akkor egységet hozok létre a Gyermek és magam érdekében. Azért, hogy én létezni tudjak és élvezzem is azt, de a gyerek megtapasztalhassa mindazt, amit én, te és az életünk jelet. Ami az Ő alapja lesz. Hibákkal és szeretettel, szerelemmel és féltéssel együtt. Mindenestül. A Család a sérülést és a megoldást is tartalmazza a gyermeknek. Nekem is tartalmazta, és tartalmazza most is. Még ma is ad a Család megoldásokat és feladatokat is.
 
Amit itt leírtam, az az én pillanatnyi elképzelésem egy folyamatról. Ami abban a pillanatban változni fog, amikor TE belépsz a képbe és elmondod, hogy márpedig te nem így képzeled el. Ez lesz a közös utunk, ekkor lesz az!
 
Én azt érzem, hogy a Család ma nem is létezik sok helyen. Csak csoportosulások és érdekközösségek léteznek, mint valami üzleti vállalkozások. „Én eltartalak, ha te szeretsz engem cserébe.” Valahogy így. Csak egy-két helyen, és egy-két helyzetben jelenik meg az, amit én Családnak tartok. De ez pusztán feladatot jelent, nem a dolgok végét! J A Család ugyanis egy alapot jelent. Alapot arra, hogy én, mint kis kezdemény megtapasztaljam milyen is a tágabb valóság. Arra jó, hogy például megtapasztaljam azt, hogy elszakadni az Anyától nem halált jelent, hanem további szabadságot mindkettőnknek. Például!
 
A Család azért “jó”, mert megengedhetem magamnak, hogy végig járjak egy utat, melyet majd az életben folytatok. Olyan, mintha önmagamat terjeszteném ki egy tágabb önmagammá. No ez nem igazán létezik ma.
 
Elvesztettük a támogatást, a jelenlét puszta egyszerűségét. Semmi mást nem kell tennünk sokszor, csak ott kellene lennünk. Ha nem vagyok ott, enm lehet részese az élményednek, neked. Ugyanakkor ez az eltávolodás hozza a megoldást is. Egy lehetőséget, hogy vissza találjak hozzád. Hogy érezzem, basszus, hát rohadtul rád, az érzésedre van szükségem. A többi körítés.
 
Létezik bennem egy Családkép és egy másik…ami családképet jelent, kisbetűvel.
A családképet mindennap láthatom, mert barátaim, ismerőseim, mind hozzák a példát.
A Család már sokkal nehezebb nekem, mert Anyám ás Apám hozza azt. Ez egységet és egyetértés, és a mindenkori támogatottságot jelenti. Közös megoldások keresését. Semi egyebet, jelenlétet és támogatást. A többi körítés.
Csak ezt nehéz nekem átadnom bárkinek is, hisz ha még nem hallottál Jazz zenét, akkor azt hiszed, hogy a House zene a legtökéletesebb az érzések kifejezésére. Honnan is tudhatnád, hogy mennyivel több, vagy kifejezőbb egy ilyen zene, ha nem vagy ott…nem hallod, nem érzed.
 
A Család számomra a megoldásokat és a tisztán önmagamat jelentő teret jelenti. Elfogadással és támogatással. Jelenléttel és szeretettel.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Namost

(DJH, 2010.09.19 19:00)

ez is kapott új jelentést az elmúlt időszakban. Azt még mindig tartom, hogy egyedül nincs család, de ezt Te sem állitottad, igy fogalmam sincs, miért irtam anno...
De a kötelező "tartozékok"-at sem lehet definiálni egyértelműen. Apa és anya mindig van, még akkor is, ha fizikailag nem élnek a gyerekkel. De a család attól még lehet család, hogy apa vagy anya nincs. Egy örökbefogadott gyereknek is lehet Családja, egy csonkának minősitett család is lehet Család. És igen, a lényeg az utolsó két sorodban rejlik, csak az emberek elfelejtik sokszor önmagukat, mikor családban gondolkodnak, pedig anélkül csak szinjáték az egész :)
Eszméletlen jó élmény látni, ahogy kinyilik mindenki körülötted, mikor igazi vagy :)))

Ohana

(DJH, 2009.12.06 10:28)

azt jelenti Család. Család azt jelenti, hogy senkit nem hagyunk magára, nem felejtjük... (Lilo és Stitch)

De itt megint az van, hogy egyedül nem tudsz Családot "csinálni", ehhez minden résztvevő kell...
És a feltétel nélküli szeretet...